Home » Vită » Verificarea modului în care bovinele sunt hrănite pentru a lovi piețele premium

Verificarea modului în care bovinele sunt hrănite pentru a lovi piețele premium

Tehnologia de ultimă oră utilizată pentru identificarea farmaceutică și toxicologică a substanțelor și explozivilor iliciti prezintă un potențial bun ca instrument obiectiv de autentificare a revendicărilor sistemelor de producție a cărnii de vită și mânzat.

O tehnologie cunoscută sub numele de spectroscopie Raman, sau RS, s-a dovedit a oferi o precizie de 95% plus în divizarea bovinelor cu cereale pe termen lung din alte sisteme de producție.

Convingerea este că cercetarea suplimentară ar putea duce la adoptarea RS ca metodă de verificare a cărnii de vită dintr-o serie de sisteme de producție diverse.

În condițiile în care experții în marketing indică o cerere și mai mare a consumatorilor de garanții privind siguranța alimentară, originea și metodele de producție într-o lume post-pandemică, activitatea este anunțată ca fiind o pionierat de către cei care vizează piețe internaționale valoroase de carne de vită.

Charles Sturt Universitatea doctorand și NSW Departamentul de Primar Industries cercetător Bridgette Logan a dat o imagine de ansamblu a cercetării la recente online Graham Centrul de animale Forum.

Verificarea sistemelor de producție a cărnii de vită s-a bazat pe audituri și a fost condiționată de îndeplinirea de către producători a specificațiilor stabilite de procesor, care variază în funcție de mărcile individuale de cereale și de iarbă, a afirmat ea.

Menținerea responsabilității în cadrul lanțului de aprovizionare cu carne de vită este un cost major sub formă de audit și un cost potențial și mai mare în cazul în care există un eșec în procesul de audit.

„Prin urmare, este nevoie de o metodă obiectivă de verificare a sistemelor de producție care pot fi utilizate pentru a garanta produse premium din carne de vită din Australia,” a spus doamna Logan.

Spectroscopia Raman oferă o amprentă chimică a unei mostre. Este o măsurare a vibrațiilor moleculelor odată ce lumina de mare intensitate este direcționată către eșantion și oferă o spectre care conține informații despre legăturile chimice care alcătuiesc acea probă.

Este rapid, non-distructive și disponibile ca un dispozitiv portabil portabil handheld – deci este perfect pentru mostre de carne de vită, doamna Logan a spus.

Cercetătorii au eșantionat 520 de carcase din patru sisteme de producție diferite, inclusiv bovinele hrănite cu o dietă pe bază de cereale într-un lot de furaje timp de cel puțin 100 de zile, mai scurte de 70 de zile de cereale, hrănite cu iarbă pășunate pe pășunile sudice, de la înțărcare până la prelucrare și bovinele pășunate pe pășunile sudice, completate cu pelete de puls.

Analiza spectrală a fost efectuată pe probe prelevate la 24 de ore după sacrificare.

Modelarea a demonstrat capacitatea spectroscopiei lui Raman de a împărți grupurile de hrănire, însă separarea dintre iarbă și iarbă completată nu a fost clară.

Odată ce un model satisfăcător și bibliotecă ar putea fi stabilite pentru bovine australian, potențialul a fost pentru tehnologia – dezvoltat într-un instrument folosit pe carcase – pentru a fi utilizate în combinație cu tehnicile actuale de clasificare, doamna Logan a spus.

Cercetarea a fost finanțată de NSW Department of Primary Industries and Meat & Livestock Australia’s Donor Company, MDC.

Graham Centre for Agricultural Innovation este o alianță între NSW DPI și Universitatea Charles Sturt.

 

About

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *